la guia de serveis de Catalunya

Troba el que busques a la guia més gran de serveis de Catalunya.

Més de 5000 empreses conformen el nostre directori.

Per Nadal, comerç de proximitat


El Nadal és l’època de consumisme per excel•lència. No obstant, i degut a la situació de pandèmia que estem vivint, el Nadal s'associarà amb uns altres termes. La proximitat i la connexió amb els altres serà el que predominarà. A més, la solidaritat tindrà un valor molt especial. 

Aprofitem el comerç de proximitat
El comerç “km0” o de proximitat s’emmarca en els cicles curts de comercialització (CCC), una forma de comerç que es caracteritza per tenir un nombre màxim d’un intermediari entre el producte final i el consumidor o també entre el productor i l’elaborador. 
És cert que tots estem patint les conseqüències de la pandèmia, ja sigui a nivell professional com personal. No obstant, des de puntvallès us volem oferir una increïble varietat de comerços de proximitat per poder comprar a aquests establiments. Botigues de roba, de menjar, diverses cases de colònies, tot estarà dins aquest petit recull de serveis per encaminar el Nadal des d'un punt de vista més positiu.  

 

La il•lusió en els seus ulls
Són moltes les iniciatives que s’estan portant a terme per tal de potenciar el comerç de proximitat. No obstant, és la gent la que ha de potenciar aquest tipus de comerç que pateix una forta crisi a conseqüència de la pandèmia. Hem d'aprofitar tots aquells establiments que encara estan oberts per així, fer un petit detall a aquella persona especial. 
És cert, però, que el moment dels regals serà diferent ja que són les circumstàncies les que ens fan pensar en això. No obstant, aquest serà un any molt especial on cada detall és el que es valorarà. Veure els ulls a aquella persona especial que veu el que li regales, és una de les millors sensacions que viurem aquest any.  

 


Consum responsable
Més enllà d’apostar pel comerç de proximitat a l’hora de realitzar les nostres compres, sempre és bo tenir en compte una sèrie de consells per tal que sigui un consum responsable.
Per exemple, planificar les despeses i evitar el sobre endeutament, fer una llista de les compres més necessàries, evitar sortir-se del pressupost per tal d’evitar sorpreses desagradables, tenir en compte que es poden obtenir millors preus si es fan les compres amb temps, a més de la necessitat de comparar el preu i la qualitat dels productes i dels serveis. I aquest any encara més. 
També cal demanar i conservar sempre el tiquet o la factura de la compra, ja que és la garantia del producte.